Om mig

Välkommen till min hemsida.
Sedan min pensionering för några år sedan har jag roat mig med att skriva deckare. Det har blivit tre böcker som utspelar sig i Vaxholmsmiljö. De innehåller inte våld, blod eller sex utan är mer av typen feelgood-deckare. Böckerna handlar om Antikrundan, en grupp äldre damer som tar gemensamma morgonpromenader, men också hjälper polisen att lösa grova brott.

Inspirationen hämtar jag från ett långt yrkesliv inom psykiatrisk vård och socialtjänst, samt i min närmiljö. Många av de små anekdoterna som beskrivs i böckerna har jag själv upplevt eller fått berättade för mig. De är naturligtvis avidentifierade och omskrivna för att inte kränka någon persons personliga integritet.

Sedan mer än trettio år bor jag på Resarö, Vaxholm, tillsammans med maken Hans och katten Blueberry Muffin (alias Liza). Ursprungligen kommer jag från Stockholm, närmare bestämt Stureby i de södra förorterna, där jag tillbringade mina första tjugo år. När jag var 14 år började jag sommarjobba som springflicka på anrika Sidenhuset AB. Hur det var där kan man läsa i min bok Sommarmord i Vaxholm.

När jag inte skriver eller påtar i trädgården ägnar jag mig åt att väva. I Resarö Vävstuga väver jag mest trasmattor i snygga färger och mönster, men även ullplädar, dukar, handdukar och tyger till kläder. Det som blir över säljer jag på Skärgårdsmarknaden och Julmarknaden i Vaxholm.